Het vastleggen van herinneringen, niet alleen leuk maar kan soms ook nog is goed van pas komen. Je vergeet vaak een groot deel van de momenten die je samen beleeft. Toch zit het altijd nog ergens in je brein en daarom is het slim om bepaalde momenten vast te leggen. Door het terug zien van video’s, foto’s of geschreven verhalen kan je vaak weer bepaalde dingen herinneren. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde dingen weer kan ophalen en daarover kan hebben. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je gemakkelijk jouw belevenissen kan vastleggen. Er zijn namelijk allerlei manieren hoe je uiteindelijk weer (achteraf) verhalen kan ophalen. Benieuwd naar deze tips en hoe jij uiteindelijk jouw belevenissen op een mooie manier kan vastleggen? Lees dan zeker verder!

Herinneringen vastleggen met een camera

Het voornaamste middel van je kan gaan gebruiken is natuurlijk een camera. Door je belevenissen vast te leggen op beeld kan je ontzettend veel verhalen weer ophalen. Zoals je weet zegt een afbeelding vaak meer dan 1000 woorden. Ook voor anderen is het leuk om te laten zien hoe het was. Je kan bijvoorbeeld foto’s maken met je smartphone of een externe fotocamera. Wat nog leuker is om echt het moment te beleven, is het maken van video’s. Met een videocamera kan je verhalen vastleggen en deze uiteindelijk weer terugkijken. Dit is enorm leuk en ook nog is mooi om te hebben. Je kan er zelfs voor kiezen om achter een filmpje te maken met de leukste momenten van een bepaalde belevenis. Denk bijvoorbeeld aan het filmen van je vakantie.

Herinneringen vastleggen in een fotoboek

Het maken van een fotoboek is niet alleen leuk, aangezien je dan alle herinneringen weer kan ophalen, maar het is ook leuk om na een aantal jaren weer uit de kast te pakken. Wanneer je dit doet zorg je ervoor dat je gemakkelijk weer verhalen kan ophalen en er samen met mensen over kan hebben. Het is namelijk leuk dat je samen met verschillende mensen jouw belevenissen te kunnen laten zien. Wanneer je een fotoboek gaat maken is het slim om je foto’s goed te sorteren. Het sorteren van foto’s zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk een fotoboek kan maken op chronologische volgorde. Daarnaast kan je ook je verhalen in korte stukjes tekst toelichten, hierdoor vergeet je dit niet en soms zijn de kleinste details het leukste om terug te kunnen lezen. Zeker wanneer je het boek na een aantal jaar weer open doet.