Bij het bestellen van eten bij de borrel zoeken we vaak onze favoriete hapjes op de menukaart van het restaurant. De algemene gedachte is om iets te kiezen dat iedereen zou willen hebben. We denken nauwelijks na bij het bestellen van onze drankjes en hapjes en concentreren ons alleen op onze eigen smaak. Een verkeerde combinatie van eten en alcohol kan de opname van voedingsstoffen voorkomen en kan zelfs leiden tot zure oprispingen en een opgeblazen gevoel. Je wilt natuurlijk niet ziek wakker worden na een feestje. Wanneer je weet dat je teveel alcohol drinkt, is het belangrijk om te weten dat je tijdens het drinken ook iets moet eten, anders kun je jouw lichaam ernstig schaden. Twijfel of je alcoholist bent? Dan kun je hier een alcoholisme test doen. We vertellen je nu precies welke combinaties je moet vermijden.

Combinatie van eten en alcohol die u moet vermijden 

Bonen en rode wijn – Bonen of linzen bevatten een hoog gehalte aan ijzer dat niet goed door je lichaam wordt opgenomen als je het met wijn consumeert. Wijn heeft een stof genaamd tannine, dat een belemmering vormt bij de opname van deze essentiële mineralen. 

Bier en brood – Als je geen opgeblazen gevoel wilt hebben na het drinken van bier, vermijd dan elke vorm van brood met deze alcoholische drank. Dit komt omdat beide items gist bevatten en je maag zo'n grote hoeveelheid gist niet kan verteren. 

Chocolade met drankjes – Chocolade, cafeïne of cacao moeten ook worden vermeden tijdens of na het nuttigen van alcohol. Ze verergeren ook gastro-problemen, die ook worden veroorzaakt door ander zuur voedsel. 

Zout eten en drinken – De volgende keer dat je uitgaat met je vrienden om te drinken, vermijd dan frites en goedkope nacho's. Beide snacks bevatten een grote hoeveelheid natrium, wat niet goed is voor je spijsvertering als je alcohol drinkt. 

Items die je wél goed kunt combineren 

Wijn en kaas – Wijn en kaas is een klassieke combinatie voor feesten, picknicks en intieme bijeenkomsten. Het is bekend dat een goede kaascombinatie de wijn gladder maakt en de smaak van de wijn zelfs verbetert. 

Wijn en desserts – Chocoladedesserts zijn favoriet bij velen en de smaak kan worden versterkt als je het combineert met een vintage portwijn. Een goede wijn past bij elke soort fruittaart.