De coaxkabel is een populaire kabel die wordt gebruikt voor audio- en visuele doeleinden, met name televisies en videorecorders. Het is niet perfect, maar het feit dat het compatibel is met zoveel producten maakt het de beste kabel in zijn soort op de elektronische markt. Gebruikers moeten begrijpen hoe de coaxkabel werkt voordat ze deze installeren.

Coaxkabel

De coax kabel is een koperen draadkabel. Het bestaat uit vier afzonderlijke lagen. Het midden van de kabel heeft een dunne draadgeleider. Rondom de koperdraad ligt een laag kunststof isolatie. Bovenop deze laag bevindt zich een gaas dat zorgt voor een andere isolatielaag en een schild tegen interferentie van buitenaf. De laatste en buitenste laag van de coaxkabel is een andere rubberlaag, die de laatste isolatiemiddelen biedt. Elk uiteinde van de kabel heeft een dunne laag koper die in de ontvangende elektronica kan worden geschroefd.

Coaxkabel gebruik

De coaxkabel wordt voornamelijk gebruikt voor audio- en visuele doeleinden. Moderne huizen zijn meestal uitgerust met ten minste één coaxkabeluitgang in elke kamer. Dit komt omdat kabelbedrijven voornamelijk coaxkabels gebruiken om kabeltelevisie naar hun klanten te brengen. Coaxkabels kunnen vanuit het stopcontact rechtstreeks op de televisie of kabeldoos van de klant worden aangesloten. Een tweede gebruik voor coaxkabels is het aansluiten van videorecorders op een televisie. Een laatste gebruik van de coaxkabel is het bevestigen van een persoonlijke antenne aan een televisie of digitale converterbox.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een coaxkabel is dat het de standaardkabel van zijn type is. Dit betekent dat de meeste elektronica die u gebruikt al compatibel is met coaxiaal. Andere voordelen van de coaxkabel zijn de mogelijkheid om uw televisie te beschermen tegen interferentie van buitenaf. Dit kan de beeldkwaliteit maximaliseren en statisch voorkomen. Ten slotte zijn coaxkabels meestal goedkoop.

Nadelen

Helaas zijn coaxkabels niet perfect. Ten eerste zijn de kabels omvangrijk en kunnen ze niet kleiner worden gemaakt. Bij het kopen van kabels is mogelijk slechts één maat beschikbaar. Als u op zoek bent naar een kabel van 1,80 meter en u kunt alleen een kabel van 10 meter vinden, heeft u 26 extra voet reservekabel. Naast omvangrijkheid kunnen coaxkabels moeilijk te installeren zijn. De kabel moet op de ontvangende elektronische eenheid worden geschroefd. Bij het installeren moeten gebruikers ervoor zorgen dat de coaxiale schroeftracking overeenkomt met de ontvangende eenheid. Het verwijderen van de kabel kan ook een gedoe zijn en vergt een behoorlijke hoeveelheid gespierd en vereist af en toe een gereedschap zoals een moersleutel.